látogató
számláló
Szállítási információk | Cialis Eladó

Szállítási információk

Megrendelés, rendelés ismertető.

Fizetési lehetőségek, termék átadás-átvétel

A megvett terméket az alábbi formában lehetséges kifizetni és kézhez kapni:

Előre történő utalással egy jelzett bankszámlaszámra: ekképp a legjobb az ára, mert a hazaszállítási, csomagolás, valamint további díjakat cégünk fizeti.

Postai utánvétellel a küldemény kézhez vételekor a a postának, vagy a postásnak megfizetni a csomag utánvételi árát, annak függvényében, hogy a postástól magától veszi át a csomagot, illetve a postán. Az utánvétel összeg kiegyenlítésekor veheti át a megrendelt árut.

Előreutalással történő vásárlás azonfelül birtokba vétel: az előreutalás abból a aspektusból lehet pozitívabb, hogy ekkor a postai szállítás díját átvállaljuk, ekképp sokkal kevesebb pénzért megvásárolhatja az árucikket. Ahogy megérkezett a fizetség kereskedésünkbe, abban az esetben még aznap feladjuk az árucikket, ekképp 48-72 óra leforgása alatt véghezvihető a folyamat, továbbá olcsóbb is.

Előre történő utalásnál kérjük, küldjön a KAPCSOLAT menüpont használatával egy üzenetet és akkor mi rögvest küldjük azokat az elérési lehetőségeket elektronikus levélben Önnek, melyre utalni kell az összeget. Utalás közleményéhez adja meg azt a nevet, irányítószámot, mint amit az igénylésben is eljuttatott nekünk, így könnyebben beazonosíthatjuk. Az árucikk nevét kérjük, semmilyen esetben se adja meg az utalás közleményében, egyedül kizárólag a saját nevét továbbá irányítószámát írja be, amit az igénylés során írt!

Rögtön azután, hogy megérkezett az utalás (ez normál esetben néhány óra, vagy legfeljebb 1 nap), arról SMS-ben tájékoztatnak minket, és ezzel aznap már postázzuk is az árut ajánlva, utánvétel nélküli küldeményként, amely 1, vagy legfeljebb 2 nap leforgása alatt biztos odaér Önhöz, magától értetődően titoktartó csomagban.

RendelésPostai illetve futárszolgálati utánvételes fizetés, azonkívül birtokba vétel: Az utánvétellel bonyolított díjtérítési mód a népszerűbb valamint leggyakoribb. A futár a megrendelt címre szállítja az árut azonfelül az utánvétel összegének kifizetésekor odaadja azt az Ön kezébe. Átlagosan kijelenthető, hogy 20 000 Ft alattig egy-két dobozos igénylés esetében elsőbbségi felárral postázott csomagok valamennyi kiszállítási, valamint egyéb összege csupán 1500 Ft. Ez ár felett, valamint a küldemény súlyának emelkedése miatt, esetleg 1800-2100-2700 Ft is lehet az extra kiküldési fizetnivaló. A rendeléskor ezt a házhozszállítási díjat hozzáadja a rendszerünk az áru árán túl, eszerint láthatja Ön is, hogy részletesen mennyi lesz majd a postaköltsége, így az áruval együttesen számszerűen milyen összeget fog majd fizetni.

A postai utánvét, illetve postai utánvétel kifejezés azt mutatja érthetően, hogy a forgalmazó feltüntet a küldeményen egy utánvételi összeget, amit akar, hogy a megrendelő a birtokba vétel esetén fizessen. Az utánvéti összeg jelen esetben az árucikk árából, a postaköltségből, és a csomagolás költségéből adódik. Láthatóan ez az utánvéti ár a vásárolt árucikket plusz költségekkel növeli, amelyet a vevőnek szükségeltetik lerónia. A postai utánvéttel zajló kifizetés esetén a futárnak kell átadni a küldeményen lévő utánvételi árat, és ekkor a küldeményt birtokba veheti. Amennyiben nincs senki a címen, otthagy egy értesítőt. A következő verzió a postán maradó utánvételes csomag, amelynél a postán marad a csomag, nem kerül kiszállításra, továbbá minthogy Önnek nem kell a saját lakcímét megadnia a megrendeléskor, eszerint nem fogják értesíteni a postahivataltól, hogy jött küldeménye, eszerint Önnek szükséges befáradnia a postára valamint leróni az utánvétel árát. A postahivatalban maradó termék a gyakorlatban azért nem ennyire könnyen kivitelezhető, feltéve, hogy eszerint akarja kérni a rendelését, mindenképpen olvassa végig a következőket, mert hogyha már többszöri alkalommal vásárolt e módon, akkor is módosultak a kézbesítés előírásai, amikről itt informálódhat bővebben.

Szállítás postahivatalban maradó küldeményként

Kérem, mindenképpen olvassa végig ezt a postahivatalban maradó felvilágosító szöveget, mert lehet, hogy Ön eddig is sok esetben is rendelt postán maradó küldeményt és minden rendben volt, viszont most sokban megváltoztak a postán maradó küldemények gyakorlatára meghozott követelmények!

Ez általában a legbajosabb átvételi megoldás a megfigyeléseink alapján, számos ok miatt is.

A kisposták, vagy a plázákban, vagy üzlet központokban található postahivatalok nem fogadnak postahivatalban maradó küldeményeket, így azt visszaküldik a faladójához. Azt tanácsoljuk, hogy a konkrét város, vagy település központi postájára (főpostájára) címezzék a rendelésüket, ha megoldható, és így máris kevesebb probléma fordulhat elő a birtokba vételnél. A postakeresőben olyan egészen kis postahivatalok, illetve plázák- üzletközpontjainak postahivatalai is fel vannak tüntetve, ahol nem foglalkoznak postahivatalban maradó csomagokkal, ezért kérjük ne ezeket, hanem a nagyobb (fő) postahivatalokat részesítse előnyben!

Rengetegen nincsenek tisztában vele, hogy a postán maradó küldemények esetén egyáltalán nem kapnak értesítést a postahivataltól. Nem is tudnák, milyen címre küldjék az értesítést, mert az Ön címét nem is írta meg a megrendeléskor, hanem pusztán a postahivatal elérhetőségét, amit a postakeresőben választott. Ezt nehezíti még, hogy többször azt mondják a postára befáradó személynek, hogy nem küldték el, vagy eltűnt. Ilyenkor kérjük, írjon cégünknek a Kapcsolat menüpont segítségével egy üzenetet, ahol mi elektronikus levélben megírjuk Önnek az igénylés alkalmával adott küldeményt azonosító számot. Így már garantáltan oda fogják adni Önnek az ajánlott csomagját, amibe az árucikket pakoltuk.

A postahivatalban maradó küldemények beérkeznek a főpostára /1-es számú posta/, és hogyha Ön nem a főpostára kérte postahivatalban maradó küldeményként, akkor átviszik a megadott számú vagy című postahivatalba az Ön csomagját. Amennyiben az 1-es számú postára kérte, akkor ott marad a főpostán.

Alapvető tennivalók: A postán maradó csomagoknál egyáltalán nem hagynak Önnek értesítőt, eszerint Önnek szükségeltetik az igényléstől számítva 24-48 órán belül bemennie a jelzett számú illetve című postahivatalba az adott városban vagy településen. Feltéve, hogy hét munkanapon belül nem jut be a postára, olyankor a küldeményt visszajuttatják a feladóhoz, azaz hozzánk. Hogyha a postán azt közlik, hogy nem érkezett meg a csomag, vagy nincs meg, abban az esetben a küldeményazonosító RAG szám megadása után teljes bizonyossággal megoldódik a nehézség! Eme számot a KAPCSOLAT menüponton át egy levélben kérje vállalatunktól, és akkor mi továbbítjuk Önnek a lehető legrövidebb idő alatt.

Legégetőbb zavar a postahivatalban maradó küldeményeknél hogy a beérkezett küldeményt (levél alakjában) nem mindig képesek megtalálni elsőre a postán, csupáncsak egy ún. küldeményeket azonosító RAG számmal, amivel az összes feladott csomag útvonala azonosítható. Az úgynevezett küldeményazonosító RAG szám adatai szerint már nagy biztonsággal meg fogják találni az adott postán az utánvételes ajánlott csomagját, és kiadják Önnek az elvileg „még be sem érkezett” csomagot. Többször a postán a kevéske ösztönzés azonfelül a alacsony bérek végett, ha nincs kifejezetten szem előtt a keresett küldemény, abban az esetben szívesebben azt állítják Önnek, hogy nem kapták meg, illetve eltűnt. Ezért meghatározó a küldeményazonosító RAG szám, ami egyben egy csomag nyomon követési szám. Ezt a számot a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy pár soros levélben kérje el vállalatunktól.

Az igénylés utáni napon a csomagja minden esetben postázásra kerül a du. 16 óráig kivitelezett megrendelések esetén. A 16 óra utáni igényléseket, amennyiben még van rá lehetőségünk, akkor képesek vagyunk kiszolgálni, de hogyha nem áll módunkban, akkor következő nap küldjük ki őket. A kiküldött bármely csomag teljesen egyedi RAG számot kap, ezért megkereshető a posta számítógépével.

A postahivatalban maradó megrendelést követő másnap, elküldjük Önnek ezt a nyomkövetési számot, pedig e nélkül is besétálhat a postára és kikérheti a küldeményét, hogyha megbízható alkalmazottak dolgoznak éppen, abban az esetben kikeresik Önnek rövid idő alatt és így birtokba veheti.

Hogyha valamilyen okból mégsem küldenénk el ezt a RAG számot elektronikus levélben, akkor vegye fel velünk a kontaktust, ha befáradt a postára és azt állították Önnek, hogy nem érkezett meg a küldemény, vagy nem találják. A KAPCSOLAT menüponton át küldjön el nekünk egy rövid levelet!

Azért ennyire lényeges, hogy valós levelezési címet és telefonszámot adjon meg, hogy a kommunikáció teljes lehessen. Esetleg az ilyen logisztikai problémánál tudunk Önnek telefonálni, ha nem válaszol az üzenetünkre.

Házhozszállítás hagyományos postai utánvétellel, megadott címre való kivitellelHázhozszállítás hagyományos postai utánvétellel, megadott címre való kivitellel

A hagyományosnak valamint leggyakoribbnak számon tartott postai utánvétel házhoz való kikézbesítése során a futár kis értéknél (100 000 Ft-ig) kikézbesíti a csomagot a lakáshoz, és ott az átvételkor le tudja róni a postaköltséget a megrendelő oly módon, hogy ott rögtön a szállítónak átadja az utánvételi összeget. Az utánvételi összeg a megrendelt termék (ek) összegéből, a posta- utánvételi, azonfelül becsomagolási költségekből tevődik össze. A megrendelésénél egyébként mindenkor feltüntetjük a kiszállítási összeget is részletezve, ekképp megfigyelheti, hogy a megrendelt árun felül mennyibe kerül a kézbesítés.

Megadott címre történő kiküldéskor utánvét során, ha nem talál senkit otthon a postás/szállító, illetve nagyobb értékű az utánvételi összeg, olyankor rendszerint a helyszínen hagy egy értesítőt az Ön postaládájában.

Sajnálatos módon azt kell a tények szerint állítanunk, hogy a kiküldési gyakorlat nem minden esetben legjobb, többször értesítést sem hagynak a helyszínen a postások/futárok nem tudni milyen ok miatt, és ilyenkor az általunk feladott küldeményt visszaküldik vállalatunkhoz, mert Ön nem tud a küldeményünk kiérkezéséről, mert nem kapott róla értesítést, hogy ott járt vele a postás vagy a szállító. A kellemetlenség elhárításának módja az, hogy a rendelés után 2 nappal maximum, amennyiben nem érkezik meg a megadott házhoz a küldeményt, abban az esetben fel kell adnia számunkra egy levelet a KAPCSOLAT menüpontra kattintva. Ezután a küldeményeket azonosító (RAG) számot megadjuk az Ön számára így ezzel biztosan megtalálják a postahivatalban.

Bármilyen nehézség, illetve két napnál régebbi rendelés esetében, ha nem jutott el Önhöz a csomagunk, akkor kérem, vegye fel velünk a összeköttetést oly módon, hogy eljuttat hozzánk egy üzenetet a panaszáról a Kapcsolat menüpontra kattintva!

Kiszállítás előre való utalásnál

Amennyiben Ön előre utalta cégünknek az árucikk (ek) árát, olyankor az átutalás beérkezése után, aminél rövid szöveges üzenetben tájékoztatnak minket, még azonnal aznap kiküldjük a terméket. Az árut szokásos külső hatásoktól védett fóliás átlátszatlan valamint nem kitapintható zacskóba csomagoljuk be gondosan, a tartalmát nem tüntetjük fel. A diszkrét csomagunk ajánlott levélként kerül feladásra utánvét nélkül.

Hogyha talán el kellett mennie otthonról ezért a postás/futár nem tudta kikézbesíteni, olyankor hagy egy üzenetet a postaládában. Ezzel szükségeltetik besétálnia a postahivatalba továbbá átvenni az ingyen odaadott tapintatos csomagolású ajánlott levelét.

Hogyha nem kapott értesítést és már több napja rendelte az árucikket, olyankor vélhetően a postás/futár nem hagyott értesítést Önnek, ámde a postán benn lesz a küldemény. Amennyiben akkor se fedezik fel, juttasson el cégünknek a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy levelet és segítünk Önnek! Az átutaláshoz lényeges díjtérítési ismertetőnket ezen oldal tetején találja meg a FIZETÉSI MÓD-nál.

Postázás tempója, ideje, extra sürgősségi szolgáltatás

A kiküldés időtartalmának lecsökkentése, amellett a kedves megrendelő mentől gyorsabb ellátása vállalatunk alapvető előírása! Viszont a jutányos szállítási díjakat előtérbe helyezve a magyar posta díjszabása valamint gyorsasága az irányadó, vagy a futárszolgálat.

A 16 óráig lefolytatott rendeléseknél még aznap végbemegy a dropship, más szóval a küldemények kiszállítása. Ekképp az aznapi postára adásnál a posta 24-48 óra leforgása alatt biztosítja a csomagok átadását egész Magyarországon belül. Ez az időintervallum nem pusztán elméletben, hanem gyakorlatban is megvalósul. A szállítmányozási szakszolgálatok (futárszolgálatok) 24 órás elintézést biztosítanak.

Minden küldeményt alapesetben normál sürgősségi kiegészítő ellátással kérjük, amelynek ráadás költsége nem haladja meg a 90 forintot sem.

A megrendelő igénybe vehet postai külön sürgősségi lehetőséget is (EMS), ami szavatolja, hogy a még aznap lefolytatott igényléseket következő nap a szállító vállalat 5600 forint költség fejében a nagyobb településekre, a városokba reggel 9 órára a kisebb mérető települések esetében maximum déli 12-ig átadja.

Kiszállítás előre való utalásnálA posta normál elsőbbségi lehetősége nem biztosítja biztosan a rákövetkező napi átadást, eszerint ha valakinek okvetlenül kellenek következő nap az árucikkeink, abban az esetben igényelhet külön sürgősségi szolgáltatást úgynevezett EMS ellátást, mely esetén a posta garantálja a másnap délelőtti címzetthez juttatást.

Postázás díja, utánvétes kiadások, csomagolási kiadások az igénylésnél

A postai utánvétellel való fizetés egy borsosabb árú megoldás, végtére is az árucikk díján túl a posta utánvételi szolgáltatás költségét is a megrendelőnek szükségeltetik lerónia, nem úgy, mint az előre történő utalásnál, mert annál kereskedésünk átveszi teljes egészében a házhozszállítási valamint a többi hozzá járuló anyagi terheket.

A kézbesítési, becsomagolási, illetve utánvételi díj összege átlagosan kevésbé értékes árucikkek esetén legfeljebb 1500 Ft.

Az értékesebb, így valamivel súlyosabb csomagok esetén az 1800-2200-2700 forintot is elérheti, viszont a megrendelésekor a házhozszállítási díjat leírjuk önállóan a termék fogyasztói árán felül, eszerint pontosan tudni fogja, hogy mennyi lesz az egész rendelése összegezve.

A rendeléshez tartozó postázási, utánvételes, becsomagolási teljes költséget, ami még rámegy az árucikk árára, azt az igényléskor a számítógépes rendszer tételesen kiírja Önnek.

A lehető legkecsegtetőbb árú, azonkívül legalkalmazkodóbb hazaszállítási alternatívát ajánljuk Önnek a legkomolyabb diszkréció mellett.

Panaszok és tennivalók a birtokba vétellel, kiküldéssel kapcsolatban

Természetesen a házhozszállítást valamint a feladást is csak emberek végzik, így időközönként hibázhatnak. Ezzel nincs is baj, merthogy minden esetre megvan a kiút a számba jöhető kellemetlen nehézségek kiküszöbölésére.

Nem azt a féle vagy darabszámú terméket találta a csomagban, mint amit kiválasztott az igényléskor

Miután világhálón működő kereskedésünknek minden nap több, mint száz megrendelése van, ezért elképzelhető, hogy valamely oda nem figyelés következtében egész véletlenül nem annyi vagy nem azt a féle terméket csomagoljuk be. Ennek természetesen meglehetősen csekély a valószínűsége, azonban, hogyha ez megesett Önnel, abban az esetben sincs gond, ugyanis nincs más tennivalója, mint a weboldal alján levő üzenetküldő panelen írni számunkra egy panasztevő üzenetet, melyet azon nyomban kivizsgálunk még azon a napon, továbbá hogyha ekképp történt, abban az esetben kiigazítjuk a mulasztásunkat persze grátisz.

Az árucikket széttörve illetve szétszakadva kapta meg a csomagból elővéve

Sajnos a kiküldés folyamán a nem jól kezelt valamint házhoz szállított küldemények bizony megsérülhetnek. Ezekre a sérült csomagokra a posta vállal biztosítékot, vállalatunk nem tud kárpótlást nyújtani a más különböző fuvar cégek által keletkezett sérülésekért.

Az effajta probléma átlag pusztán nagyon kevés alkalommal jelentkezett, de a vevők jelezték, hogy a levél /bliszter/ szét van szakadva, ámde ettől még semmilyen baja sem lett a gyógyszerkészítménynek, eszerint nem kívántak a feltételezhető kicsi károkon panaszkodni.

Nem kapta kézbe a küldeményt időben

Vállalatunk nagyon ügyel a dinamikus, aznapi dropshipre (kiküldésre), ezért naponta feladjuk a délután 4-ig kitöltött rendeléseket. Ezeknek 1 vagy legfeljebb 2 nap múlva oda kellene érnie az egész Magyarországon belül akármerre. Hogyha 2 napon belül nem jutott hozzá a küldeményéhez, olyankor mindenféleképpen tudassa ezt velünk oly módon, hogy a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy levelet juttat el hozzánk a gondjáról, amelyben közölje, hogy milyen jellemzőkkel amellett milyen terméket rendelt meg, mely még nem érkezett meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta meg a csomagját, szerintünk a következő okai lehetnek:

•             Nem dobott be a postás üzenetet, ezért nem sétált be átvenni a postára, azonkívül hozzánk visszajuttatták a küldeményt. Ez a hiba rendszerint a postahivatalban maradó csomagok esetén fordulhat elő, vagy akkor, amennyiben az adott helyen az utánvételes küldeményeket intéző csomagkihordó postás vagy futár és a hagyományosnak mondható postás nem ugyanaz a személy. Ilyetén feleslegesen reklamál a már netalán rég ismert postásánál, hiszen nem is ő kapja az utánvételi csomagok házhozszállítási munkáját. Még megszokott lakáscímre történő kiszállításnál is megtörténik esetenként, hogy nem hagynak értesítőt, ekképp Ön nem tudhat a küldeményünkről és így egy-két nap leteltével visszajuttatják a feladóhoz.

Azt tanácsoljuk, hogy okvetlenül hagyjon üzenetet nekünk, ha a rendeléstől számított legfeljebb 48 órán belül nem jött meg az ajánlva feladott utánvétes csomagunk, és akkor mi eljuttatunk Önhöz egy küldeményeket azonosító számot (ún. RAG számot), amire odaadják Önnek értesítés hiányában is a küldeményt. Azaz két napnál később semmilyen esetre se várjon, hanem írjon számunkra a Kapcsolat menüponton át egy pár soros levelet!

•             A küldemény a postahivatalban elkallódott. Ilyen esetben Önnek ugyanúgy jeleznie kívánatos nekünk, hogy a csomagunkat nem kapta meg. Mi utánanézünk, és feltéve, hogy elveszett a termék, abban az esetben ennek az értékét a posta kereskedésünknek megtéríti, viszont már aznap, amikor ez tudomásunkra jutott valamint megerősítést nyert, hogy elveszett, akkor mi haladéktalanul feladjuk az Ön számára még egyszer a kért terméket és az azt követő napra minden bizonnyal oda is ér.

Ilyesmire amúgy csak egyszer volt mindeddig példa. Az a legfontosabb, hogy amennyiben nem kapta kézhez a csomagot, akkor feltétlenül írjon számunkra, mert arról meg lehet győződve, hogy elküldjük még aznap a16 óráig kitöltött rendeléseket!

•             Nem történt meg a csomag elküldése.

Netes patikánknak mindig van raktáron bármely mennyiségű árukészlete, ezért kvázi biztos, hogy nem lesz olyan, hogy kifogyunk a készítményekből, és nem áll módunkban elküldeni a megrendelt árukat. Tán bekövetkezhet az, hogy a rendelés leadását követően valamelyik levelezési rendszer nem küldi át a megrendelést nekünk. Erre még nem tudunk egyetlen egy példát sem.

Küldeményeket nyomon követő illetve küldeményeket azonosító szám, úgynevezett RAG szám eljuttatása az Ön számára elektronikus levélben, hogyha nem találják a küldeményt

Ha azt az információt kapja a postástól, vagy a postahivataltól, hogy semmiféle küldeménye nem jött Önnek, abban az esetben közel bizonyos lehet abban, hogy a postahivatalban elhányódott a küldemény. Ekkor egy úgynevezett csomagokat azonosító RAG számot igényelnek, mert az összes csomagnak van egy egyedi azonosító száma, és az alapján már kikeresik az Ön küldeményét a postán a számítógépbe beütve. A küldemény nyomkövetési RAG szám megmutatását, illetve közlését minden esetben a postahivatalban kell elvégezni, és nem a postásnak mondani, hogy keressen utána.

Ez a küldemény azonosító  szám mindig 2 betűvel indul továbbá 14 szám követi. A 2 betű, amivel kezdődik, az  „RL” valamint utána 14 darab szám.

A küldeményét 16 óráig bejelentett rendelésnél még azon a napon elküldjük, és 1-2 nap elteltével már kézhez is kapja. Amennyiben maximum két nap elmúltával nem érkezett meg, abban az esetben okvetlenül írjon számunkra a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetet a gondjával –  adatainak feltüntetésével,  és akkor mi nyomban visszaírunk, amellett elküldjük Önnek ezt a csomagokat nyomon követő RAG számot. E RAG számmal ha bemegy a postára, ahol már a számítógépes adatbázisba beütve pontosan tudják majd, milyen küldeményről érdeklődik, továbbá előkeresik Önnek.

Diszkréció, küldemény külseje- esztétikuma

Cégünk nélkülözhetetlen kívánalma a titoktartás! A megrendelése semmiféle esetben se fog kiderülni senki felé, azt harmadik félnek nem adjuk át. Szinte mindegyik ügyfélnek meglehetősen nagy problémát okoz, hogy milyen címre is küldessék a csomagot, nehogy akárki is megláthassa. Még a szüleinél illetve egyéb közös háztartásban, lakásban lakik valakivel és nem szeretne kínos kérdéseket, eszerint bukkan fel a kérdés, hogy hová is kérje a csomagot?

A felelet pofonegyszerű valamint természetesen a legtapintatosabb. Egy nagyobb postára postahivatalban maradó levélként. Az okból is roppant praktikus ez a mód, mert Önnek még a saját lakcímét sem kötelező nekünk átadnia, hanem mindössze annak a postahivatalnak a címét vagy a számát (bármely nagyobb település főpostája az 1. számú posta), amelyet a postakeresőnkből tud kikeresni. Azért ez nem ilyen könnyen kivitelezhető, jó néhány tájékoztató amellett dolog létezik a postahivatalban maradó küldeményeknél. Feltéve, hogy postán maradó csomagot óhajt kérni, értsd, hogy a postán benn maradhasson a csomagja és ne szállítsák házhoz, akkor az alábbiakat mindenféleképpen tanulmányozza át alaposan: szállítás postahivatalban maradó küldeményként!

A csomag illetve a levél formája

A kiszállított küldemények külleme, azonfelül kinézete végtelenül szerény, semmi nem jelzi a tartalmat. A feladója magánszemély lesz a kényes kíváncsiskodás kivédése céljából. A küldeményt a gyakorlatban mint levelet küldjük, mert ekképp olcsóbb a csomagénál. A küldemény (levél) egy buborékfóliás boríték, melyet még kitapintani se lehet, és így nem tud kárt szenvedni sem a küldemény tartalma, nálunk a gyógyszerkészítmények.

A mérsékeltebb árú illetve súlyú- illetőleg térfogatú megrendeléseket eszerint egy bélelt levélben küldjük, amelynek látványa a következő képen látható:

A nagyobb árú, illetve nehezebb, nagyobb térfogatú igényléseket dobozban postázzuk.

Amikor felhívjuk Önt a megrendeléskor adott telefonszámon

A rendelésben megírt telefonszámon csupán teljesítési, kiszállítási bajok során hívjuk fel a legvégső esetben, feltéve, hogy e-mailjeinkre nem válaszol semmit. A megrendelés visszaigazolása miatt semmiféleképpen se keressük telefonon, hanem csak egy értesítő e-mailt küldünk Önnek.

Még abban az esetben hívnánk fel Önt, amennyiben sürgős házhozszállítást óhajt másnapra. Amennyiben tán a közölt megrendelési adatokból hiányzik valami, aszerint nem teljesíthető a rendelés. A hívásnál minden esetben a rendelést leadó embert hívjuk a telefonhoz, és megbizonyosodunk arról, hogy ki az, akivel beszélgetünk, valamint hogyha a felesége vagy valamelyik barátja vagy rokona veszi fel a telefonját (mobilját), abban az esetben se aggodalmaskodjon csupán egy eltévedt hívás voltunk rejtett számról, akit nem is lehet visszahívni, valamint visszakeresni. Tehát Önnek nem lesz kényelmetlensége! Így a tapintat kifogástalan.

Garancia

Gyógyszerkereskedő vállalatunk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség összes engedélyével bír, azonfelül minden árucikkére pénz visszafizetési vagy csere biztosítékot biztosít tisztelt vásárlóinak!

Online gyógyszertárunkban nem történhet meg semmikor sem, hogy a jogosulatlan gyógyszerárusokhoz hasonlóan hamis orvosságot postázzunk az Ön számára. Vállalatunk jó hírneve, törvényes működési jogosultsága, internetes patikai valamint gyógyszer forgalmazási engedélye érdekében sem engedhetné meg magának, hogy nem eredeti gyógyszerkészítményt értékesítsen, mert akkor bevonnák a gyógyszerkereskedés valamennyi jogosultságát. Elvennék státuszát, bár mi hazánkon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 szokásos patikával vagyunk szerződésben. Sőt még 18 országban léteznek jól prosperáló online gyógyszerkereskedéseink.

Alább tudatjuk Önnel azt a három legkomolyabb szövetséget valamint testületet, melyek a gyógyszertárak, azonfelül internetes gyógyszerkereskedések üzemeltetését, ellátását, továbbá a rendelt, illetőleg kiszolgáltatott gyógyszereket megvizsgálják azonkívül kontrollálják, nem megfelelő színvonal esetén beszüntetik a patika üzemeltetését, valamint bevonják az üzemeléshez fontos felhatalmazásásait.

A Kapcsolat menüpontban előjönnek Önnek a számítógép képernyőjén vállalatunk és a netes patikánk nevére kiállított legmagasabb szintű multinacionális gyógyszer ellenőrzési szervezetek hiteles jóváhagyásai. Az engedélyek képekben láthat majd a domain nevünket jelző sorozatos vízjeleket, melyet amiatt kellett rátennünk, hogy az illegálisan tevékenykedő, nem eredeti tablettákat árusító webshopok ne bírják másolni e legális jogosultságok okmányait azonfelül átírni a saját nevükre.

•             FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

•             CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

•             VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontnál megnézhetőek minden céges adatunkkal egyetemben.

Ezen formális igazolások megnézésével már letisztult Ön előtt a kép, hogy kereskedésünk egy engedéllyel munkálkodó internetes gyógyszerkereskedés, és nem a pár tucatnyi engedély nélküli nem eredeti gyógyszer értékesítő portálok egyike, amikre a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) is ráirányítja a figyelmet.

Cégünk emellett csere garanciát, végső esetben pénz visszaadási biztosítékot is szavatol az összes medicinájára, az alábbi garanciális feltételek mellett, hogyha:

•             Ön elmúlt 18 éves.

•             Ön nem alkalmazott kábítószert, tudatmódosító készítményt használat folyamán vagy azt megelőzően.

•             Ön komolyan vette az orvosságra vonatkozó útmutatásokat tökéletesen.

•             Ön nem használt koffeint, taurint, és alkoholt tartalmazó ennivalót, innivalót, illetve egyéb más terméket a patikaszer használata közben és előtt.

•             Ön nem kínlódik máj, vese, szív, tüdőbetegségben és nem használ erre medicinákat.

•             Ön nem szed nitrátot tartalmazó, vagy egyéb különböző értágító, intenzív vérnyomás csökkentő, illetve vízhajtó készítményeket.

•             Ön nem pánikbeteg, nincs semmilyen elmegyógyászati betegsége, azonfelül nem alkalmaz antidepresszánsokat.

•             Önnek saját hibáján kívüli okokból nem volt eredményes ez a készítmény.

•             Ön rábólint arra, hogy IP címét valamint adatait az adatbázisunkban eltároljuk.

Ha eleget tett ezen felsorolás kritériumainak, továbbá a medicina saját hibáján kívüli okokból nem hatott az Ön számára, visszaadjuk a gyógyszerkészítmény összegét, vagy esetleg elcseréljük egy attól különböző hatóanyagú készítményre először.

Pénz visszatérítési, vagy kicserélési biztosíték működése gyakorlatilag

Ha előfordult, hogy Ön minden utasítást betartott és még úgy sem használt az orvosságunk, akkor választhat, hogy a pénzét szándékozza megkapni, vagy kicseréljük a patikaszerét egy eltérő alapanyagú készítményre. Alapvetően felkínálunk Önnek egy további alapanyagú csereszert, amit egészen grátisz szállítunk házhoz Önnek. Nagy részben a további alapanyag már biztos diadal szokott lenni, mert létezhet olyan dolog rendkívül ritkán, hogy egy alapanyag valamilyen okból nem hatásos egy személynek. Ezzel szemben, hogyha tesztel egy más különböző hatóanyagú gyógyszert, abban az esetben meglepődik a hatástól, amellett máshogy viszonyul vállalatunkhoz.

Hogyha vissza szeretné igényelni a pénzét

Akkor nincs egyéb teendője, mint, hogy küldjön nekünk a KAPCSOLAT menüpontban egy reklamációs üzenetet, és akkor kapni fog egy Claims Identification Number-t, úgymond egy reklamációs azonosítási számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, legyen szíves, postázzon a cégünknek egy kérvényt postai úton arra a névre valamint címre, amiről a küldeménye jött. Ebben a kérvényben azt kérjük, írja meg az Ön kedves nevét, személyes adatait, és a előforduló gondját a medicinával összefüggésben. Kérjük, írja meg ebben a kérvényező levélben, hogy milyen hatást valamint mellékhatást észlelt az orvosság szedésekor, és az összes, a hatással kapcsolatos cselekményt. Pl. fogyasztott-e kávét, vagy szeszt a szedése előtt illetőleg közben, és alkalmazott-e párhuzamosan vele más patikaszereket, továbbá hogy hányadik évében jár. Ha elküldte ezt offline írásos levelet a szállításkor kapott névre valamint postafiók címre, abban az esetben kérjük, írjon számunkra újra a KAPCSOLAT menüpont használatával egy üzenetet, amire 24 órán belül felelünk.

Ha megérkezett cégünkhöz a levele és átnéztük (4-10 nap), akkor kivizsgáljuk az esetet, valamint hogyha Ön az útmutató szerint járt el amellett valamennyi alapvető fontosságú utasításunkat tiszteletben tartotta, abban az esetben jár Önnek a garancia, eszerint megtérítjük Önnek a pénzét! Nagyon kérjük, ebben az esetben ne feledkezzen el az írásos levelében jelezni az utaláshoz szükséges személyi adatait. Csupán kézírásos levelet fogadunk el, mivel azt fénymásolnunk kell, azonfelül be kell küldenünk a központunkba az adminisztráció miatt. Amennyiben bármelyik adatot nem adja át, ami nélkülözhetetlen a pénz visszatérítési jótállás teljesítéséhez, akkor az utalást nem áll módunkban véghezvinni. Első körben, kérjük, legyen szíves, küldje vissza a megrendelt gyógyszerkészítményét, ami nem segített, és mi kivizsgáljuk, hogy vállalatunktól van-e. A megrendeléskor mindenkor egy jól elrejtett megjelölést rakunk a pirula dobozára, levelére, így megismerjük, ha nem gyógyszerkereskedésünktől van a visszaadott portéka. A pénz visszafizetési jótállást csupán akkor tudjuk érvényesíteni, hogyha a patikaszer buborékfóliás leveléből pusztán szigorúan maximum egy szem hiányzik, vagy zselékészítmény esetében 1 tasak. Ha több szem nincs meg, innentől kezdve nem áll módunkban egyik fajta garanciát se nyújtani az Ön számára még aktív reklamáció esetében sem!

Ha Ön a jótállását meg szeretné kapni, akkor kérjük, a Kapcsolat menüpontra kattintva juttasson el hozzánk egy üzenetet, megírva benne a Claims Identification Number-t, magyarul egy egyedi reklamációs azonosító számot, azonfelül írja meg a bankszámlaszámot továbbá az átutaláshoz kellő összes adatot. Feltéve, hogy ezen adatokat 16 óráig elküldi nekünk, akkor még azon a napon visszafizetjük a kiadását, amely 24 óra alatt megjön a számlaszámára. Erről a dologról egy képernyőmentést tárolunk el, hogyha tán nem hinné el nekünk, hogy átutaltuk a pénzt Önnek. A megrendelés leadásával ezeket az előírásokat Ön elfogadja.

Amennyiben ki akarja cserélni a gyógyszert

Ha az Ön számára valamiért nem volt sikeres a kiszállított szer, illetve nem reagált pozitívan pont arra a hatóanyagra, ámde a pénzzel nem jut előbbre, hanem szívesebben megpróbálkozna egy másik hatóanyagú készítménnyel, abban az esetben szépen kérjük, írjon nekünk egy panaszbejelentő pár soros levelet a KAPCSOLAT menüpont használatával. Ilyenkor adunk egy Claims Identification Number-t, értsd egy panaszbejelentő azonosítási számot.

Ezt követően juttasson el számunkra egy kézzel írt offline üzenetet arra a névre és címre, amely a rendelt küldemény megkapásakor feladóként szerepelt! Ebben a kérvényben szépen kérjük, írja bele az Ön kedves nevét, személyi adatait, hogy mely címre postázzuk pontosan a másik árucikket valamint azt is, hogy mire akarja, ha kicserélnénk a szert! Alapesetben felkínálunk az Ön számára a hozzáértésünk alapján egy másik más alapanyagú szert, mely gyógyszerkereskedésünk farmakológusai szerint már hatékony lesz. Ha a 2 szer ára nem teljesen ugyanaz, az átutalással, egyeztetés után megoldható.

Aztán Önnek nyugtázzuk a kérését, ami után nincs más tennivalója, mint hogy elküldi postán ajánlott levélként, a kézírásos offline kérelmet (ami tartalmazza az adatait, telefonszámát, a kicserélendő áru nevét, a Claims Identification Number számával, azaz a csak erre az esetre vonatkozó panaszbejelentő azonosító számával együtt),  továbbá az igényelt küldeményén szereplő Feladó nevére valamint postafiók címre (ez ugyanis a gyógyszerkereskedésünk) a megmaradt továbbá felbontott árut visszaküldeni szíveskedjék.

Ha megjött vállalatunkhoz a visszaküldött szer, az Ön adatai, azonkívül a Claims Identification Number, olyankor azt feldolgozzuk valamint pár nap elmúltával a levelében szereplő adatok segítségével elküldjük Önnek a csere szert. A kézírásos offline (papír alapú) kérelemre az okból van szükség, mert gyógyszerkereskedésünknek le szükségeltetik fénymásolnia a hozzánk küldött levelét, azonfelül el szükséges juttatnunk a központba az adminisztráció